13.6.2024

Nico Rönnberg ja Cocks jahtaavat päänahkoja Euroopassa

nico_foto-Sanna-Myllarinen_artikel

Uutispommi räjähti kesällä – Riihimäen Cocks sai mahdollisuutensa käsipallon huipulla. Cocks aloitti Mestarien Liigassa ennakkoluulottomasti kahdella tasapelillä. Nälkä kasvaa syödessä, nyt metsästetään voittoja!

Hyvä olo paistaa läpi kun Karjaalaista käsipalloilijaa Nico Rönnbergiä jututtaa. Puheesta ja olemuksesta pystyy päättelemään että Rönnberg vihdoinkin on sillä paikalla jossa hän haluaa olla. Käsipallon Mestareiden Liigassa, jossa hän ja muut Cocks-pelaajat saavat kilpailla parhaiden kanssa.

– Tämä on eittämättä suurinta mitä voi kokea seuratasolla käsipallossa, selventää Rönnberg. Seura ja pelaajat ovat jo pitkään tehneet kovaa ja määrätietoista työtä tämän eteen, että päästään Euroopan korkeimmalle tasolle kilpailemaan. Totta kai nautimme nyt kun olemme päässeet tähän pisteeseen. Tämähän on paras näyteikkuna näyttää osaamistaan, sekä henkilökohtaisella tasolla että suomalaisena käsipallojoukkueena. Tämänlaista käsipalloilu pitäisi olla koko ajan!

Cocks sai Mestarien Liigan seikkailulleen lentävän lähdön pelaamalla tasan espanjalaista Abanca Ademar Leonia ja sveitsiläistä Wacker Thunia vastaan. Voittokaan ei ollut näissä peleissä kaukana, Esimerkiksi  Wacker Thun-ottelussa tasoitusmaali tuli viimeisessä hyökkäyksessä.

– Kyllähän se hieman kismittää ettei onnistuttu voittamaan näissä peleissä kun oltiin niin lähellä, mutta ainakin olemme näyttäneet itsellemme ja muille että voimme yllättää mikäli pystymme pelaamaan omalla huipputasollamme, kertoo 26-vuotias Rönnberg, joka kahden pelatun ottelukierroksen oli top-3 maalintekijätilastoissa. Olemme tottuneet koviin vastustajiin jo monen vuoden ajan, kun olemme osallistuneet Baltian Liigaan ja EHF-cupiin, joka on Euroopan toiseksi kovin kilpailu. Itse asiassa EHF-cupissa kohdatut vastustajat ovat olleet erittäin kovatasoisia. Mestarien Liigassa on rajatut maapaikat, joten esimerkiksi osa Saksan Bundesliigan kovista joukkueista pelaavat EHF-cupia vaikka tasonsa puolesta pärjäisivät Mestarien Liigassa.

 

Syksyllä tiukka ohjelma

Mestarien Liigassa Cocks tulee pelaamaan ainakin kymmenen ottelua, joka asettaa tiettyjä haasteita joukkueessa, kun Euro-pelien lisäksi pitää pystyä suoriutumaan myös kotoisassa SM-sarjassa sekä Suomen Cupissa.

– Syksyn päätavoitteena on ilman muuta Mestareiden Liigassa, selventää Rönnberg. Nämä kymmenen euro-ottelua ovat kuin kymmenen finaalia meille. Mutta samalla on todettava ettei SM-sarjassakaan tule voittoja kävelemällä, jota jouduttiin toteamaan Dicken-ottelussa syyskuussa. Etukäteen niin kutsutut ”helpot” ottelut muuttuvat helposti vaikeiksi otteluiksi. SM-sarjan otteluissa mitataan miten ammattimaisia olemme. Tällä hetkellä joukkueen lataus euro-peleissä on aivan eri tasoa kuin SM-sarjan peleissä ja tässä asiassa meillä on kehitettävää. Ja varsinkin Suomen Cupissa, sillä huonolla pelillä saatat olla laulukuorossa, eikä meillä ole siihen varaa. Keväällä meidän täytyy olla tuloskunnossa ja tiedämme myös että tulemme olemaan. Pokaalin nostaminen on tavoitteena, siihen vaaditaan että asenne on kohdillaan.

 

Maajoukkueessa EM-karsinnat alkavat

Lokakuussa alkavat myös Suomen maajoukkueen EM-karsinnat. Rönnbergillä ja muilla suomalaisilla Cocks-pelaajilla riittää siis tekemistä. EM-karsinnan selvittäminen tulee olemaan kova haaste.

– Saimme todella kovan lohkon jossa vastassa on Tsekki, Valko-Venäjä ja Bosnia. Bosnia arvottiin kaiken lisäksi korkeammalta arvontakorista, joten arpaonneakaan ei ollut. Mutta pelit ratkeaa kentällä eikä arvonnassa. Vaikka maajoukkueessa emme ole yltäneet toivottuihin tavoitteisiin viime vuosina, löytyy merkkejä hyvistäkin tuloksista kuten esimerkiksi vierasvoitto Itävallasta. Maajoukkueessa on käyttämätöntä potentiaalia, mutta meidän täytyy vielä ottaa muutamia kehitysaskelia jotta pystymme saavuttamaan hyviä tuloksia karsinnoissa ja ottamaan seuraavan askeleen. Kansainvälinen huipputaso on todella kova ja suomalaisessa käsipalloilussa pitää tehdä lujasti töitä sekä seuratasolla että yksilöpuolella jotta Suomen maajoukkue pääsee huipulle, Rönnberg päättää.

 

Text: Mathias Lindström Foto:: Sanna Myllärinen

Share this in: